3.4.2018

Koloběžková sezona zahájena a přednášky na FOR BIKES

Honza Vlášek Pozvánky a propoziceReporty a výsledky
Jak dopadl Masaryk Run 2018 a co nás čeká na FOR BIKES 2018?

Masaryk Run 2018

Koloběžková sezona byla zahájena prvním kolem ČKP v Brně na Masarykově okruhu. Jak bývá v případě Masarykáče obvyklé, počasí koloběžkářům nepřálo. Pět stupňů a silný nárazový vítr znamenalo jediné – pocitovka někde kolem nuly a časy o dvě minuty pomalejší než loni.

Ať tak nebo tak, vítězství z loňska obhájil Michal Kulka z Ultimy před stájovým kolegou Tomášem Pelcem, kterému dal přes půl minuty. Pelcíkovi poslední kopec svědčí a třetímu Honzovi Pavlovi ze Světa koloběžek v něm nedal čuchnout. Na dostřel byl ještě čtvrtý borec Ultimy Ondra Theiner, zbytek startovního pole pak dostalo od čtvrtého minutu a více, což na desítce není zrovna málo.

V ženském poli došlo taktéž k obhajobě loňského vítězství v podobě zlata Kristyny Fryzové. Ta nechala ostatní ženy kilometry za sebou a v mužích se vměstnala dokonce do první desítky. Škoda že Kristýna neobjíždí ve větším koloběžkové mače, byla by jistě zpestřením mnohdy velmi vlažného ženského pelotonu. Druhá skončila Lucka Schönová a třetí Blanka Bucňáková.

ČKP má nyní víkend pauzičku a pokračuje 14.4. druhým kolem v Pardubicích, kam se chystá o něco širší koloběžkářská špička – tedy alespoň pokud startovka neklame.

FOR BIKES

Od tohoto pátku 6.4.2018 startuje také klasicky veletrh FOR BIKES v pražských Letňanech. Žezlo nad veletrhem převzal bývalý vynikající cyklista Lubor Tesař a jal se FOR BIKES vylepšit, pokud jde o doprovodný program. Ten bude také koloběžkový.

V rámci vstupenky na veletrh budete moci v pátek od 15:30 shlédnout přednášku Marka Jelínka o jeho putování Jižní Amerikou na koloběžce. Je to poslední možnost vidět Marka v akci, protože hned den poté odlétá na další expedici do Asie, jak jsme ostatně psali minulý týden.

A pokud vyrazíte na veletrh v sobotu, nepřijdete také zkrátka. Od 15:00 je na programu přednáška o stém Giro d´Italia na koloběžce a k dispozici by měl být celý mančaft kromě Alpo Kuusista, který to má do Letňan daleko.

Obě povídání naleznete v hale I v přednáškovém sále č. 1.

A co dalšího na veletrhu naleznete? To by nás také zajímalo, takže se tam určitě vypravíme…