7.6.2017

Koloběžková sezona 2017 se rozjela do nebývalého dramatu

Honza Vlášek Pozvánky a propoziceRůzné
Rollo liga 2017 pozná na 99% nového šampiona. Tabulky koloběžkových soutěží slibují opravdová dramata až do podzimního finiše..

Závodní koloběžková sezona se rozjela naplno. Není ještě ani v polovině, ale již dnes je jasné, že bude obrovsky napínavá. Možná nejnapínavější v historii.

Rollo liga

Mužskou Rollo ligu zatím ovládají mladé pušky Honza Pavel a Matyáš Olšar, kterým kryje záda Vojta Hrůza. Na bednu se ovšem prosadil poprvé i Ondra Theiner. Do boje ovšem ještě nezasáhla loňský vítěz Tomáš Pelc a v okamžiku, kdy se v Novém městě objevil pouhý týden po absolvování Gira na koloběžce Michal Kulka, bylo jasné, že mladíkům se ve zbytku sezony situace zkomplikuje. Tím spíše, že do MČR v Plzni ještě nějaký ten týden schází a duo Ultimy se, jak je jeho zvykem, jistě na zbytek sezony připraví na 110%.

Téměř jisté všem je, že Tomáš Pelc ligový titul neobhájí. Z celkového hodnocení se při pěti ligových kolech škrtají tři nejhorší závody. Tomáš ovšem zmeškal již závody čtyři, čímž téměř pohasla jeho naděje na celkové vítězství. Rollo liga tak bude mít na 99% nového celkového vítěze.

Pokud by se ovšem konalo šest ligových kol, což nevypadá, Tomáš by ze hry ještě definitivně nebyl.

Tip Portálu:

  1. Michal Kulka – pokud se Michal zúčastní zbylých ligových závodů, bude Pelcík jistě pracovat na něj, což zbývajícím stájím poněkud ztrpčí život
  2. Honza Pavel – pevažující rovinaté profily ve zbytku sezony favorizují na druhé místo před Matyášem Olšarem právě Honzu Pavla
  3. Matyáš Olšar – sedělo by mu více kopců, které ovšem na Lopatárně ani v Račicích nejsou

Pokud jde o ženskou kategorii, zdán se, že Aleně Legátové změna vedení svědčí a v Kobře vzkvétá jak růže. Na její vítězství v Rollo lize by se dalo s ohledem na letos velmi matné ženské závodní pole vsadit. A ne málo.

Zda Ultima uhájí titul mistra Rollo ligy, to je hodně napínavá otázka / foto: Vojta VogoZda Ultima uhájí titul mistra Rollo ligy, to je hodně napínavá otázka / foto: Vojta Vogo

Český koloběžkový pohár

V případě této soutěže bude situace ještě nabitější. Škrtají se dva závody a kluci z Ultimy zmeškaly právě dva. Kola, kterých se zúčastnili, jasně vyhráli.

Otázkou je, zda všechna kola objedou i zbylí závodníci. Tím spíše, když v případě Loun a Koloběžka Cupu se závody kryjí.

Situace je tedy značně nepřehledná a nevyzpytatelná a bude asi napínavá až do konce. Tip portálu tedy není, protože by nemusel vyjít.

Naopak v ženské kategorii lze vsadit opět s téměř stoprocentní pravděpodobností na Alenu Legátovou.

Mistrovství Evropy

Vrcholem letošní sezony je evropský šampionát v Rakousku. A tady je situace více než ložená. Duo Kulka, Pelc bude připraveno a o medaile a evropské tituly je může připravit pouze náhoda nebo jediný muž, Alpo Kuusisto. Osobně však velkou šanci účasti v Rakousku nedává.

Ještě je tu vlastně jedna osoba. Kai Imonnen. V koloběžkových kruzích se velkmi hlasitě špitá o jeho comebacku právě v Rakousku. V jaké formě se zjeví tento mnohonásobný světový šampion, který se ukázal naposledy na MS v Plzni v roce 2014, je otázka. O tom, že je v plném tréninku ovšem nepochybuje nikdo…

Situace je ložená také v ženské kategorii. Holanďankám nebude zřejmě konkurovat nikdo. Pouze slibovaný 12% kopec ve vrchařském kriteriu. 

Kai Immonen umí mást tělem. Přestože vypadá na poslední fotografii prostoduše, opak je pravdou a v Rakousku může překvapit / foto: FCB Kai ImmonenaKai Immonen umí mást tělem. Přestože vypadá na poslední fotografii prostoduše, opak je pravdou a v Rakousku může překvapit / foto: FCB Kai Immonena