9.4.2016

Koloběžka Kickbike FAT MAX - první sériově vyráběná fatová koloběžka

Vašek Liška Koloběžky
PR článek
Legendární finský výrobce koloběžek KICKBIKE přišel s modelem FAT MAX již v loňské sezóně, kterou bral spíše jako testovací. Ta letošní však má být ve znamení tohoto stroje.

FAT MAX - Diktátor mezi koloběžkami - Toto motto zvolil výrobce docela opovážlivě, ale když se na toto monstrum podíváte (nelze se nepodívat), když ho potěžkáte (budete překvapeni jeho nízkou váhou cca 13kg) a nakonec i vyzkoušíte (nechcete slézt), budete muset s tímto smělým označením souhlasit. 

Tato troufalá slova píšu po osobní zkušenosti, kdy jsem jej několikrát testoval v Kunratickém lese, při sjezdu z Klínovce, ale především kvůli zážitku z minulého víkendu, kdy byl “Tlusťoch” k vidění a vyzkoušení na veletrhu FOR BIKES v pražských Letňanech. Na venkovní expozici firmy KICKBIKE zaujímal právě FAT MAX přední místo, protože si ho stále někdo prohlížel, fotil, a hlavně si ho chtěl otestovat. Z velkých chlapů se stávali v mžiku malí kluci s úsměvem od ucha k uchu a manželky jen nevěřícně kroutily hlavami, koho že to mají vlastně doma.

Sám výrobce Kickbike Hannu Vierikko propadl této zábavné koloběžce, se kterou brázdí laponské lesySám výrobce Kickbike Hannu Vierikko propadl této zábavné koloběžce, se kterou brázdí laponské lesy

Zaměření koloběžky by díky “fatovým” plášťům mělo být na sníh. Ale hlavním účelem tohoto modelu, který nám potvrtdil i sám výrobce a koloběžkový matador Hannu Vierikko,  je zábava! Prostě bavit se jízdou na koloběžce vlastně kdekoliv. Se strojem můžete jezdit v lese, projíždět potoky, sjíždět flowtraily (upravené lesní cesty pro sjezd) nebo prostě trénovat fyzičku, neboť ujet na tomto pojezdu třeba 50km dá dost zabrat.

FAT MAX útočí na všechny Vaše smysly, včetně uší, kdy při sjezdu pláště vydávájí zvuk imitující jízdu tanku a kolemjdoucí se tak lekají v domnění, že sovětské tanky opět osvobozují ČR. 

Tento stroj má další praktické vychytávky, které kvitují hlavně začátečníci - bezpečné dvoustopé stupátko, hydraulické brzdy. Svoji funkci skvěle splňuje i přední pevná vidlice, která tak “nepolyká” energii vloženou do odrazu. A “fatové” pláště? Při nafouknutí kolem 1BARu krásně sedí na pevném povrchu a Vy můžete jet kdekoliv. A upustíte-li na nějakých 0.5-0.7 BARu, pláště perfektně tlumí nárazy a nerovnosti v terénu. 

V neposlední řadě je FAT MAX nejskutečný “eye-catcher” (eye - oko, catcher - chytač) - prostě z něj nespustíte zrak. To ví i v několika horských střediscích, která postupně tento model zařazují do svých půjčoven. Ano, investice je to dražší, ale podle úsměvů klientů se určitě vyplatí.

Klínovecký sjezd na FAT MAXu si vyzkoušel i několikanásobný mistr světa a pokořitel slavné Tour de France na koloběžce finský borec Alpo Kuusisto.Klínovecký sjezd na FAT MAXu si vyzkoušel i několikanásobný mistr světa a pokořitel slavné Tour de France na koloběžce finský borec Alpo Kuusisto.

Přinášíme Vám rozhovor s managerem areálu NOVÝ SKI AREÁL KLÍNOVEC Adamem Svačinou, který pořídil již v minulé sezoně několik kusů a letos se chystá stáj těchto kolosů opět rozšířit:

Nový Skiareál Klínovec nabízí lyžařům v zimě opravdu ty nejlepší služby, ale jak jste přišli zrovna na koloběžky?

Jedná se o jeden z prvních kroků, kterým se začínáme více zaměřovat i na letní provoz. Dalším krokem bylo vytvoření projektu Trail Park Klínovec, ze kterého již na začátku letošní letní sezóny otevřemě modrou, 9 km dlouhou trať.  

Na co se mohou v letní sezoně 2016 Vaši zákazníci ve spojení s koloběžkami těšit?

Koloběžek budeme mít na tuto sezónu 43ks a z toho většinu Fat Maxů. Připravujeme nové tratě, ať už to v rámci Trail Parku Klínovec, tak původní tratě, které v okolí Klínovce již jsou, a to Hugova trať a Primáčkova trať pro koloběžky. 

Pro koho jsou určeny koloběžkové tratě na Klínovci?

Na Klínovci si najde svou trať jak začátečník, tak i zkušený sportovec. Do budoucna se paleta tratí bude ještě výrazně rozrůstat.   

Koloběžky FAT MAX si loni odkroutily na Klínovci první sezonu. Jaké byly reakce Vašich zákazníku na jízdu na tlusťochovi a jak jste vlastně se stroji spokojeni?

Ze všech, kdo zkusil jízdu na naší koloběžce a po našich tratích, bylo vidět naprosté uspokojení z adrenalinu, zároveň zábavy a sportu, který si u nás vyzkoušeli.  

A nějaké slovo závěrem pro ty, kteří přemýšlí o tom, zda k Vám v létě vyrazit?

Díky lanovce z Jáchymova, Prima Express, která má 500m převýšení a moderní oranžové krycí bubliny si můžete i v létě užit Klínovec tak, jak ho ještě neznáte. Koloběžky a Trail Park Klínovec Vám tuto návštěvu jistě zpříjemní.

Více informací o tratích na Klínovci naleznete na www.klinovec.cz

Těší nás, že je o FAT MAXe zájem i jinde, neboť od nové sezony se na něj můžete těšit i na Dolní Moravu či do Špindlerova Mlýna. A nemůžete-li se jej dočkat již nyní, podívejte se na webové stránky tohoto diktátora mezi koloběžkami na www.kickbikefatmax.com.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=iBqXdTJB-NU

https://www.youtube.com/watch?v=lGaHh1tumX8