26.5.2016

Kickbike Race MAX 28 - KOBRA

Honza Vlášek ModelyPokročilíVychytávky a speciality
PR článek
Láďa Bartůněk nám poslal popis, jak lze ořezat dnes nejpoužívanější závodní rám Kickbike Race MAX 28 a shodit z něj něco přes půl kila. Hodně slušná práce...

Kickbike RaceMAX 28/28 – nejuniverzálnější rám současnosti. Lehká hliníková konstrukce s dostatečnou tuhostí. Dvojité patky, možnost montáže až 3 typů brzd, rám umožňuje montáž silniční vidlice bez podložek. Pro domácí kutily nabízí od 26/26, přes 28/28 až po 29/26. Sériová výroba jako protipól zakázkovým karbonovým speciálům.  Nejednoho závodníka tak napadlo, co všechno je pro výkonnostní sport na takovém univerzálním rámu navíc.

Kickbike - KOBRA 

Přání je otcem myšlenky a tak po zimním řezání, svařování, lakování a testování představujeme variantu RaceMAX 28/28 KBR. Úzké stupátko 80mm, odstraněné navářky na brzdy, možnost jen jedné polohy kola na zadní stavbě.  Pro fajnšmekry dovařené a vybroušené sváry a zakázkový lak.  Snížení váhy rámu o 550g, z toho jen 100g ušetřeno na laku. Na galuskách s karbonovými ráfky váží komplet kolobka 5,38kg včetně rohů a košíku. 

Dalo by se udělat  více, ale dá se určitě i méně. Varianta bez opracovaných svárů se jeví jako výrobně nejschůdnější, navíc libovolná změna barvy.  Naopak zakitované broušení svárů pro dokonalý povrch sice váhu trochu navýší, ale od karbonu jej pohledem nerozeznáte. Možností pro využití a úpravy rámu RaceMAX 28/28 je mnoho, stačí vědět, co od něj chci.

Více info určitě získáte na info@kolobezky-brandys.cz