12.7.2019

Kdo obsadí trůn Přejezdu republiky?

Pavel Štork Pozvánky a propozice
Dnes odstartoval vrchol dálkoplazecké koloběžkové sezony, Přejezd republiky. Kdo obsadí (téměř) uvolněný trůn?

Trůn Everestu dálkového koloběhu čeká na nového krále. (I když jeden Král je ve startovní listině a jel již minule). Zatímco v ženské kategorii je favoritka daná, mužská část startovního pole je nepředvídatelná.Podobně, jako letošní Tour de France.

Největší favorit Froome se rozbil a nejede - Drobník jede, ale má poněkud rýmu a ne dobře se mu dýše. Dumoulin se rozbil a nejede - Marčáno brázdí trať na Tisíci mílích. Cavendish dal přednost jiným podnikům - stejně jako Kadlčík. Thomas není zřejmě ve stejné formě jako loni - tak jako Štork, který je navíc tlustý. Roglič hází flintu do žita - Zeman hází uhlí do tendru. To je prvních pět (tedy vždy ta druhá jména) z pořadí loňského Přejezdu. Tím je naznačeno, že trůn je k dispozici a šanci má i Jirka Bouzek, který jede se spacákem a touží být vždy poslední. 

Pojďme si Přejezd hezky přejet a ať se šťastně potkáme nejenom na startu, ale pak i v cíli. Myšlenky  všedních dnů nechme odplout s kapkami deště a zaposlouchejme se do šustění našich skvělých pláštěnek. Ale hlavně předpovědi neberme moc vážně. Potopa světa taky měla vyhladit vše živé a podívejte jak to dopadlo.
Odkaz, na kterém je možno sledovat všechny účastníky, kteří budou na trati: