25.7.2019

Již zítra startuje v Račicích Mistrovství Evropy v koloběhu

Honza Vlášek Pozvánky a propozice
Chystáte se na prodloužený víkend do Račic? Ne? Tak to děláte určitě jednu ze svých životních koloběžkových chyb...

Posledních 24 hodin odpočítáváme do začátku prodlouženého koloběžkového víkendu. Přípravy evropského šampionátu vrcholí. Již v pátek se sjedou nejrychlejší koloběžkáři Evropy do Labe arény v Račicích a odstartují festival KICKFEST 2019, který nabídne všem návštěvníkům bohatý doprovodný program. 

Nejzajímavější část třídenního festivalu čeká na účastníky v sobotu. Kromě závodu na 12 km v rámci mistrovství Evropy zvaném kritérium (ideální trasa pro všechny koloběžkáře, kteří se mohou do závodu přihlásit i na místě, nejpozději však 60 min před startem závodu) a závodu štafet přijede závodníky podpořit několik známých osobností. 

Těšit se můžete například na Davida Svobodu, olympijského vítěze z Londýna, předsedu Komise sportovců ČOV a ambasadora České olympijské nadace, který vám určitě rozdá ne jeden ze svých podpisů a navíc se postaví na start závodu štafet.  

Odpolední program v sobotu zpestří i roadshow společnosti Auto Horejsek a vystoupení známého youtubera Taryho, propagátora aktivního života a pohybu. Moderátorkou celé roadshow bude Inna Puhajková.  

V neděli pak dorazí na své speciální “Bohemka” koloběžce reportér, cestovatel a velký milovník koloběžek Tomáš Poláček, který se postaví na start maratonu. Poláček je mimo jiné známý svým výletem v roce 2008, kdy se vydal autostopem na olympijské hry až do Pekingu.  

Udělejte si čas a dorazte o víkendu i třeba na koloběžce do Račic. Zazávodit si s mistry ve svém oboru, zasportovat si nebo si jen tak užít nejpohodovější atmosféru Koloběžkového festivalu s nabitým doprovodným programem. 

Celý program festivalu najdete na webu www.kickfest.cz. Sledujte nás také na Facebooku nebo Instagramu.