2.5.2016

Již ve středu vypukne ETAPÁK, jediný etapový koloběžkový závod naší planety

Zdeněk Černý Pozvánky a propozice
Ve středu večer se sjede do Teplé třicet borců ze tří zemí na start Etapáku - pětietapového koloběžkového závodu. Co je čeká a nemine?

Letošní Etapák začíná ve středu 4.5. 2016 v 17:00 prezentací v kempu Relax, Klášter Teplá, a ve 20:00 hodin hromadným startem prologu, který se jede v rámci etapového závodu vůbec poprvé - nahrazuje již zavedenou úvodní časovku. To je ovšem jen jedna z novinek tohoto ročníku Etapáku. 

Cca v 21 hodin oblékne vedoucí jezdec zelený trikot pro vedoucího závodníka, oproti minulým ročníkům v novém provedení se zipem a zadními kapsičkami. Určitě povzbudí  závodníky do další etapy, kde se budou rozdávat další nové dresy pro vrchaře a vedoucího muže na rychlostních prémiích. 

Druhá etapa Klášter Teplá – Pňovany je oproti minulým ročníkům mírně řečeno pohodová - 75 Km trasy vede v podstatě s kopce.  V této etapě jsou připraveny dvě rychlostní prémie a jedna vrchařská prémie. 

Třetí okružní etapa Pňovany – Pňovany je malou předehrou před peklem západu, jak jsem pracovně nazval čtvrtou oranžovou etapu. Ve třetí zelené etapě jsou na závodníky připraveny zajímavé výjezdy a sjezdy. Etapa má dvě vrchařské prémie a jednu rychlostní.

Čtvrtá etapa – peklo západu, 81 Km nahoru a dolů a nahoru a dolů a znova nahoru a dolů a v závěru 13,5 Km stoupání nechá vzpomenout na výjezd Mont Ventoux. Etapa má dvě vrchařské prémie a opět jednu rychlostní. Po této etapě bude znám držitel bílého trika vrchaře Etapáku 2016.

Poslední  etapa 37 Km s jednou rychlostní prémií je pouze dolů a nahoru, určí nám držitele oranžového trikotu a též vítěze celého Etapáku a odměnou bude nádherný zelený dres s atributy celkového vítěze. Na konci závodu se budou opět inkasovat takzvaná Alpova chrastítka (pokladnička naplněná mincemi). Celkem je připraveno 13.600,- Kč jako pódiové odměny. Připraven je též zajímavý dárek pro každého účastníka, ale o co se jedná nechám jako malé a milé překvapení.

Celkem účastníci najezdí  letos 268 Km po západě Čech na málo frekventovaných silnicí. Oproti minulým ročníkům dokonce ani nekřížíme silnici první třídy. Využíváme prostor v trojúhelníku mezi městy Mariánské Lázně – Toužim – Město Touškov. Prostě Etapák.

Sledujete naše reportáže ze závodu na našem FCB profilu a buďte Bez Pedálů. 

Nějaké foto z příprav Etapáku 2016 https://goo.gl/photos/8zoqwVTEYHgSxLJa9

Kempy Etapáku  :    http://www.camprelaxtepla.cz/

                                      http://www.pohodanaradosti.cz/