29.1.2018

Jaké budou tratě koloběžkového mistrovství světa 2018?

Honza Vlášek Jak na závody?
Přímo od zdroje - tajemství tratí MS 2018. Jaké budou?

Redakce koloběžkového portálu se nachází v Mnichově na veletrhu ISPO a tedy v absolutním centru současného koloběžkového dění. Jsme tedy přímo u zdroje informací, který zde coby perlivě čistá voda vyvěrá z úst všech, kteří k tomu mohou něco říct. Jaké tedy budou tratě koloběžkového Mistrovství světa 2018?

Rychlé, zábavné, technické.

Pořadatelé předevčírem vyvěsili předběžné plánky tratí MS 2018 a je na co se těšit.

Sprint se pojede městský. Tedy žádný tartan, ale poctivý asfalt. Žádný okruh, ale rovinka. O délce 400 metrů. A navíc, podle blízkých zdrojů, slovo rovina není zcela správné. Celá trať je spíše mírně z kopce, což znamená jediné. Ultrarychlé čtyřkilo. Kdo se nedokáže odrážet ve čtyřicetikilometrové rychlosti, bude mít problém bojovat o světový titul.

Navíc se zdá, že jízda v háku nebude povolena. Čtyři borci, každý vlastní lajna a plná palba od startu až do cíle. To tu ještě nebylo a vlastně… proč ne.

Sprinty - krásná traťSprinty - krásná trať

Kritérko bude městské a prý brutálně technické. Hodně zatáček do pravého úhlu ve vysoké rychlosti. „Hodně jsme nad tím přemýšleli, ale nakonec… když chcete jet na mistrovství světa, měli byste na koloběžce umět jezdit,“ říká Vincent Gooiker a má pravdu. Bude to chtít pevné nervy a rozumně nafouklé galusky – pády v levotočivé šikaně na MS 2014 v Touškově máme všichni stále v živé paměti.

Jedno kolo by mělo mít 1,17 km a muži by měli jet 14 kolo, ženy kolo 12.

Kriťas - parádní masakr ve městěKriťas - parádní masakr ve městě

To dlouhý závod bude pohoda. Kus ve městečku Losser, ale větší část na větrných pasážích za humny. Rovina, rovina, rovina. Prostě Holandsko, jak má být. Cirka pětikilometrový okruh by měly jet muži devětkrát.

Maratůnek - krásná foukavá klasikaMaratůnek - krásná foukavá klasika

Registrace by měly být spuštěny již velmi brzy, takže všichni tradá do posilovny, jděte do těžké činky, trhy, přemístění a hlavně mrtvola! Bude to potřeba – hlavně na ty sprinty!