30.4.2018

Jak bylo na Bratislava - Vídeň a zítra na 3. kolo ČKKP do Prahy

Honza Vlášek Pozvánky a propozice
Jarní klasiky Bratislava - Vídeň se nadmíru vydařila. A již zítra na svátek lásky a práce hurá na 3. kolo ČKKP do Prahy...

Bratislava - Vídeň 2018

První ročník a 39 účastníků / účastnic, z toho úctyhodný počet 16 žen. Nechtěl bych komentovat výsledky nebo zdůrazňovat nějaká jména, dle mého názoru zvítězil každý, kdo se postavil na start tohoto závodu, neboť jak bych řekl, každý si našel soupeře a tuhé boje byly průřezem pelotonu. Za zdůraznění stojí, že se vskutku jednalo o mezinárodní závod s mezinárodní účastí, jak v závodním poli, tak i v týmu pořadatelů. Slováci, Rakušané, Češi, Poláci, Maďaři, Rumuni a nemohu zapomenout jedna závodnice co vlastní chilský cestovní pas. Prostě mezinárodní koloběžkový závod Bratislava – Vídeň.

 Jako jeden z pořadatelů bych vypíchl formát tohoto závodu, co do délky a profilu tratě. Formát oslovil snad všechny jezdce, jak ty zkušené, tak i ty kteří stáli na startu koloběžkového závodu vůbec poprvé. Věkové kategorie nejsou, a proto se zúčastnili závodníci od 18 let do 60 let, prostě pestrý peloton.

Nejlepší ze závodu Bratsilava - Praha /  foto: Marčáno FCBNejlepší ze závodu Bratsilava - Praha / foto: Marčáno FCB

Počasí přálo, vítr foukal do zad, sponzoři štědří, bez kterých by se tento závod nemohl uskutečnit, a proto bych zde rád uvedl jejich webové stránky, zkuste se na ně podívat.  https://www.mibo.cz/http://www.pasek.at/ ,   https://www.zca.cz/ ,   https://www.faramugo.cz/.

Závěrem bych rád poděkoval zúčastněným jak na straně závodním, tak na straně pořadatelském za vytvoření supr závodního dne. Jelikož formát tohoto závodu má budoucnost, tak se brzy setkáme na dalším závodu tohoto formátu a za rok na závodě Vídeň – Bratislava.

S velkou úctou k Vám všem zúčastněným

Zdeněk  Černý

výsledky ke stažení pod článkem

3. kolo ČKKP - Cukroušův mazec, Praha Zbraslav

I na státní svátek si lze zazávodit. Zkuste 3. kolo Českého krosového koloběžkového poháru na Zbraslavi - Cukroušův mazec na 35 km.

Detaily zde: http://www.cukrousuvmazec.cz/cukrousuv-mazec/propozice-zavodu-7.html





Ke stažení: