16.11.2018

Frida & Fred. První dětská hliníkovka od Yedoo

Honza Vlášek Modely
PR článek
Lehká jako pírko, rychlá jako šíp, skladná a obratná jako gymnastka. Taková je hliníková koloběžka pro děti od Yedoo, na kterou rád naskočí i lecjaký dospělák.

Postavená na rámu úspěšných hliníkovek pro dospělé Yedoo Alloy, má všechny jejich přednosti a k tomu i nějaké navíc. Díky proporčnímu zmenšení (je o 7,5 cm kratší než oblíbená Yedoo Friday) získala na obratnosti a ubrala na hmotnosti. 

Když k celkově nízké váze (pouhých 6,5 kg), šestnáctipalcovým kolům a nosnosti až 120 kg připočteme ještě to, že je připravená na výměnu řídítek za větší - dospělácká, má Frida & Fred všechny předpoklady, stát se koloběžkou na celý život. Taková šestnáctipalcovka po zeměkouli ještě nejezdila.

Zase ty profily

Rám je vyrobený z vícekomorových hliníkových profilů, které jsou lehké, pevné, optimálně tuhé a zároveň velmi odolné. Na konstrukci a vlastnosti rámu pějí chválu odborníci i laici. Yedoo za rám dokonce získalo mezinárodně uznávané ocenění Red Dot Award, a to konkrétně pro model Yedoo Wolfer

Koloběžka Frida & Fred. Váha 6,5 kg. Nosnost až 120 kg! Minimální výška jezdce 125 cm. Doporučený věk 7+.Koloběžka Frida & Fred. Váha 6,5 kg. Nosnost až 120 kg! Minimální výška jezdce 125 cm. Doporučený věk 7+.

Vraťme se však ke koloběžce Frida & Fred, její subtilní rozměry (pouhých 133 cm na délku) jí dodávají neobvyklou obratnost a hravost. Šestnáctipalcová kola a nízko položené stupátko (6,7 cm) zase zajistí svižnou jízdu s minimální námahou. Pro bezpečný průjezd zatáčkou je stupátko na bocích zkosené a děti se tudíž nemusí bát koloběžku pěkně naklopit. 

Kola Fridy & Freda se díky průmyslovým ložiskům odvalují lehce, jakoby bez odporu. K hladké jízdě přispěje i tvar podvozku, který minimalizuje styčné plochy s terénem. 

Na hřiště, do města i do terénu

Koloběžka Frida & Fred je v základu určená pro školní děti a do města, ale hravě zvládne i jízdu v terénu. Má totiž dvoupolohovou zadní vidlici, která umožní nastavit stupátko výš, takže koloběžka bez problémů projede i po zpevněných polních a lesních cestách.

Stejně jako Alloyky je Frida & Fred vybavena kvalitními brzdami a hliníkovými ráfky s dvojitou stěnou a CNC frézovanou brzdnou plochou. Brzdné lanko je integrované do rámu koloběžky, takže nikde nevyčnívá.

 K dalším důmyslným detailům patří úzké náboje, které snižují pravděpodobnost, že se děti kopnou do kotníku, když třeba zrovna bojují o čelní místo v koloběžkovém pelotonu.

Nechybí jí ani další vychytávky jako jsou nalepovací pásky, které zvyšují protiskluznost stupátka či praktická dorazová patka ulehčující manipulaci s koloběžkou.

Koloběžka, co se vyplatí

Investovat do koloběžky se vyplatí i z toho důvodu, že ji můžete snadno přestavět na model pro dospělé. Nemusíte se tedy bát, že když z ní děti vyrostou, nebo když ji odloží, bude nevyužitá stát v koutě.

Koloběžka Frida & Fred zaboduje nejen skvělými jízdními vlastnostmi, ale i designem, který je postavený na nápaditých barevných kombinacích, černém výpletu a pestrých bowdenech.

Praktická přestavba na dospělácký model

Pro přestavbu koloběžky Frida & Fred na model pro dospělé stačí vyměnit řídítka za větší. Ty bude Yedoo nabízet v sadě společně s dospěláckými gripy, brzdovýmu páčkami a bowdeny.

S Yedoo vzrušení nikdy nevyčerpáš!