27.11.2023

Etapák - Cíl neznámý 2024

Honza Vlášek Etapák - Cíl neznámý
Etapák – Cíl neznámý se vrací. V polovině května 2024 napíše již svoji čtvrtou kapitolu daleko na východě naší vlasti. Tak daleko, že jeho start proběhne téměř až na hranicích s našimi bratry Slováky. V Javorníku.

Kam se vydá nějakých padesát odvážlivců, vědí pouze organizátoři. Cíl je, jako vždy, neznámý. Konkrétní podobu tras a místo neznámého cíle se poutníci dozvědí až týden před vypuknutím závodu. V ten den dostanou také GPX soubory s trasou závodu.

První sondážní průzkum tras roku 2024 zvěstuje jednu příjemnou novinu. Nebude to lehčí než předchozí léta. Možná ne tak dlouhé, ale rozhodně mnohem více kopcovité. Pevně doufejme, že se v královské etapě konečně dostaneme přes 2500 výškových metrů, abychom potom v cíli chlazené pivečko vychutnávali zaslouženě. Jinak by to totiž nemělo valného významu.

A večer pak oheň táborový do tmy zasvítí a vyvolá v závoďácích pocity, které otřesou jejich duší – tak slibuje Jaroslav Foglar. A obdobně také Honza Nedvěd přitáká, že „po cestách dál, je třeba hledat normální svět.“

Registrace klání s kapacitou 50 účastníků vypukne jako obvykle 1.2.2024 ve 20:00 na www.etapak.cz.