7.8.2020

Druhé kolo Rollo ligy je tu - Lipník volá

Honza Vlášek Pozvánky a propozice
Dnes startuje v Lipníku nad Bečvou třídenní koloběžkový svátek - druhé kolo Rollo ligy, Lipenská výzva...

Již dnes startuje druhé kolo koloběžkové Rollo ligy v Lipníku nad Bečvou. Výjimečně třídenní závod nabídne při absenci vrcholného evropského a světového svátku jeden z vrcholů koloběžkové sezony.

Od pátku do neděle se můžete v Lipníku rozsekat ve třech individuálních závodech a štafetě, opálit se do zlatohněda, projít pamětihodnosti města a vypít pár piv, limonád nebo jemně perlivé vody. Každý dle chuti.

Na start míří kompletní česká koloběžková špička a to i přes to, že o titulech je téměř rozhodnuto. Tomáš Pelc má obhajobou titulu vlastně již v kapse a soupeři budou jen velmi těžko hledat zbraň na elitní komando Ultimy, které do Lipníku kromě borců na roviny a elitních vrchařů přiveze rovněž trumf v podobě přítomnosti klubového biomechanika Ing. Jaroslava Tlapy. Srovnání Ultimy s týmem Ineos není úplně na místě, neboť možnosti a rozpočet žlutočervených letos převyšují i tento přední cyklistický tým a focus na ligový titul je obrovský.

V ženském poli je situace rovněž jasná. Na drtivou sílu paní závodnice Fryzové nelze v podstatě najít odpověď, neboť kompaktní tým v ženském poli neexistuje a možnosti biomechaniky zde na rozdíl od mužského pole ještě nejsou dovedeny k dokonalosti.

Počasí na víkend vypadá letně, Bečva poteče proudem a legrace bude dost. Pokud ještě váháte, nemáte proč. V Lipníku začínáme již dnes od 16:00 sprinty, pokračujeme v sobotu městským kriťasem a štafetami a končíme v neděli dlouhým závodem.

Přihlášky na místě jsou samozřejmě možné.

Více informací na www.lipenskavyzva.eu.

Sportu zdar a koloběhu zvláště.