3.4.2020

Vše co jste chtěli vědět o Kickbiku a jiná kulturní zpestření virové scény

Honza Vlášek ModelyRůzné
Kickbike posílá do světa rozsáhlý Image Book a další kulturní majstrštyky pro zpestření domácí karantény...

Svět je naruby. Nezávodí se, jezdí se samostatně, nebo maximálně ve dvou, nebo vůbec. Marek Jelínek se pokouší vrátit z přejezdu Afriky domů, Blandine ukončila své putování kolem světa. K tomu všemu se samozřejmě dostaneme. Nyní ale z jiného soudku.

Pro chvíle trudnomyslnosti a případné nudy trávené doma u počítače, televize, knihy a všeobecného rozjímání o sebevraždě vůbec, se chlapci z Kickbiku rozhodli zpříjemnit chvíle posluchačům líbivým čtením, napínavým videoseriálem a melodickou sonátou pro basu a housle.

KICKBIKE IMAGE BOOK

Ačkoliv podle mnohých tištěným materiálům odzvonilo, připravili chlapci z Kickbiku pro letošní rok čtyřicetistránkový Image Book, ve kterém se o Kickbiku dočtete vše, co jste kdy chtěli vědět, ale báli jste se zeptat.

Kniha svázaná na papíře kvality pergamenu bude k nakouknutí ve všech koloběžkárnách, jakmile se otevřou. Nabízí ji rovněž depozitář Koloběžkového muzea Hlavního města Prahy. A k dispozici je také v online podobě.

Kouknout na ni můžete pod následujícím odkazem. Pokud byste si ji chtěli stáhnout pro čtení například na záchodě v protivirovém bunkru, kde logicky není signál, stačí zmáčknout tlačítko PDF v online verzi knihy.

https://www.kolobezky-kickbike.cz/katalog/

MOMENTKY Z HISTORIE KOLOBĚŽKOVÉHO SPORTU

Chlapci z Kickbiku byli však milosrdní rovněž k těm, kteří neumějí, nebo zapomněli číst. Pro takové koloběžkáře a rovněž pro všechny fanoušky historie koloběžkového sportu je určený videoseriál vracející se zpět v čase ke dnům, kdy jediným virem řádícím v koloběžkovém balíku byl alkohol.

V prvním díle vypráví dvojnásobný vítěz Rollo ligy a mnohaletý předseda ČSK Petr Pešta o konci devadesátých let minulého století, kdy se se svými druhy poprvé vypravil na Rollo ligu. Je také o tom, jak Pešťáci kdysi začínali a jak je Petr Vavruša vyučil i s pár Zubry v krvi.

Unikátní záběry z devadesátek poskytl Rosťa Točík a JaFiDuTo Kadaň.

MELODICKÁ SONÁTA PRO BASU A HOUSLE

První opravdu výraznější sonáta od Mozartovy 16. Sonáty C Dur vzniká  v útrobách koloběžkového muzea a k dispozici bude v opravdu brzké době…