13.12.2022

Sněhoběžková sezona je tu (a v patách za ní jede sezona ledoběžková)

Honza Vlášek Ledoběžky
Kalamita za kalamitou stíhá naše háje a luhy a to znamená jediné. Je tu sněhoběžková sezona.

Sníh leží za humny nejen na horách, ale i v nížinách. Kousek za Prahou v Ladově kraji jsou zase lesní cesty pokryty nějakými deseti centimetry sněhu, jihočeské lesní asfaltky již nejsou asfaltkami a houpavé profily na Vysočině se také zabělaly. Stačí vzít sněhoběžku a vyrazit.

Ladův krajLadův kraj

Pár centimetrů sněhu ve Voděradských bučinách stačí...Pár centimetrů sněhu ve Voděradských bučinách stačí...

Pár centimetrů sněhu opravdu stačí na parádní výlet. Nevadí, že plastové lyžičky občas drhnou o kamínky nebo větvičky. Nevadí, že občas třeba přenesete místa bez sněhu. Se sněhoběžkou poznáte prostě zimu jinak a jinde, než obvykle. Žádné přeplněné lyžařské magistrály, je místa, kde v zimě téměř nikoho nepotkáte. Paráda. Pokud nevíte, jak na to, koukněte na video.

Pokud máte doma čtyřnohého přítele, neváhejte ani chvilinku. Ne nadarmo pořizují sněhoběžku právě musheři. Ostatně koukněte na video nebo na náš předchozí článek.

Jedno sněžení a můžete zapřáhnoutJedno sněžení a můžete zapřáhnout

Navíc nás čeká mrazivý týden, kdy teploty nevystoupí nad nulu a v noci budou sahat až k patnácti stupňům pod nulou. Na místech, která nezamrzla před sněhovou kalamitou, se rýsuje černý led. To nejlepší, co může ledoběžkáře potkat. Velké ledové plochy začínají pomalu měnit skupenství a pokud vše dobře půjde, ke konci týdne by mohla vypuknout ledoběžková sezona třeba na Lipně.

U hráze na NechranicíchU hráze na Nechranicích

Paráda na VranověParáda na Vranově

Pro zájemce o svezení na ledu doporučujeme shlédnout bezpečnostní video, pořádně se vybavit a případně se k nám kdykoliv přidat. Zájemci o ledovou výpravu pište na info@kolobezky-kickbike.cz – v minulých sezonách to zatím nevyšlo, ale jakmile budou podmínky krapet příznivější a v rámci možností co nejbezpečnější, dáme vědět.

Pokud chcete vyzkoušet sněhoběžku, obraťte se na svoji nejbližší koloběžkárnu. K dispozici jsou nejen ve veleskladu Kickbiku v Malešicích v Praze, ale také v pražském Světě koloběžek, na severu v Hodkovicích nad Mohelkou, na jihu v Budějovicích v Manvelu, v ostravské Koloběžkárně a brzy také v Brně.

Vyzvedněte, vyzkoušejte a zima už nebude nikdy jako dřív…