4.11.2016

Rozhovor s Láďou Bartůňkem - O čem je vlastně web Nastupatku.cz?

Honza Vlášek Rozhovory
Možná jste zaznamenali vznik webu Nastupatku.cz. O čem je nám prozradil jeho tvůrce, Láďa Bartůněk...

Nedávno jsi spustil koloběžkový web  NaStupátku.cz, o čem je?

Stupátko prozatím obsahuje čtyři hlavní větve. Za prvé je to rozcestník výrobců, prodejen, půjčoven, týmů a dalších kontaktů ze světa koloběhu. Další je katalog koloběžek v rozumné kvalitě.  Třetí částí jsou výsledky koloběžkových závodů a na závěr máme kalendář koloběžkových akcí.

Co Tě přivedlo k nápadu postavit Stupátko?

Z atletického prostředí, ale i z jiných sportů, znám tyto weby jako cenný zdroj informací o akcích, závodech. Mít výsledky na jednom místě, možnost je vyhledávat, porovnávat. Jako prodejce koloběžek se snažím mít přehled o značkách i modelech a proč tento přehled nedoplnit i na přístupný web. Spousta lidí se ptá po koloběžkách, hledají skrz různé weby výrobců i prodejen. Stupátko jim nabízí kompletní přehled i v několika třízených přehledech. Kalendář i rozcestník jsou pak takovým vedlejším produktem při šmejdění po koloběžkách na síti.

Láďa Bartůněk na EC Estonsko 2016Láďa Bartůněk na EC Estonsko 2016

Výsledky, to je Rollo liga a svazové poháry, nebo i něco dalšího?

Snažím se doplňovat i výkony z dalších závodů, kdy koloběžkář absolvuje cyklomaraton nebo silniční závod. Zde je takovým rekordmanem Milan Jelínek, má terénní start snad každých 14 dní. Ze silničních je pak oblíben například Tour de Zeleňák. Nesmíme také zapomenout na seriál Bez Pedálů a Seriál dlouhého koloběhu.

To už začíná vypadat jako slušná porce výsledků. Máš přehled kolik jich je?

Stupátko jsme vybavili počítadlem, které automaticky sčítá všechny zadané výsledky, nazávoděné kilometry, počet závodníků i počet týmů. Pro každý vyfiltrovaný výběr se pak ukazuje dílčí součet kilometrů a počet zápisů. Dá se tak například zjistit počet soutěžních kilometrů a startů za rok nebo celkově jak pro jednotlivého závodníka, tak třeba pro vybraný tým.

Sám koloběžky prodáváš, přesto jsi uvedl kompletní konkurenci, proč to?

Neustále se lidé ptají kde si půjčit, kde koupit. Nezřídka se stává, že nakoupí na druhé straně republiky. Dávám tu šanci každému z nás obchodníků se ukázat. Jak je možné vidět v rozcestníku, je nás po republice celkem dost. Osobní přístup by i v koloběžkách měl hrát prim a  vítězit nad krátkozrakou slevou různých eshopů.

A na závěr, jaké máš další plány se stupátkem?

Přichází nejtěžší část a to udržovat web aktuální. K tomu zbývá doplnit výsledky z let předchozích, aktuálně máme necelé dva roky zpět. Snad i díky návštěvníkům a jejich upozornění bude Stupátko co nejvíce kompletní.

%IMG%