20.6.2016

Plodný koloběžkový víkend

Vašek Liška Pozvánky a propoziceReporty a výsledky
Červen je neskutečně plodný na množství koloběžkových akcí. A uplynulý víkend to opět potvrdil - Koloběh proti rakovině v Chuchli a dva Poháry - ten Koloběžkový (silniční) se konal již tradičně v Lounech a Krosový v Houšťce ve Staré Boleslavi.

Louny

Tento závod býval dlouhá léta součástí Rollo ligy, avšak absence nedělního závodu ho zařadila do nově vzniklého Českého koloběžkového poháru. Trať je plně uzavřená v centru Loun  a byla vždy svědkem velkých bojů. Svým profilem se jedná o dost rychlou trať s malým převýšení, avšak technickými pasážemi, krásným sjezdem a nenápadným, ale výživným výjezdem.

Jak to letos viděl Tomáš Pelc, náš elitní závodník?:

"Celý den nás provázely mraky s prudkými přeháňkami, a tak jsme jeli sice již bez deště, ale velmi mokrou trati. Mokrý asfalt - rychlý asfalt v tomto případě docela platil. Navíc v průběhu samotného závodu pěkne vysychal a okruhy se jezdily čím dál rychleji. Na start se postavilo asi 40 koloběžkařů, což pro tuto trať je počet ideální. Všichni se krásně vešli a pěkně si zazávodili. Pokud vím, tak nikdo nespadl :) (což je na této trati nezvyklé). Touto cestou děkujeme pořadatelům za tyto závody."

Výsledky v příloze

Koloběžkářky a koloběžkáři v krosuKoloběžkářky a koloběžkáři v krosu

Houštecký cyklomaraton

Nultý ročník Českého krosového poháru je pořádán spolu s cyklistickými závody. Tentokrát se jelo ve Staré Boleslavi a okolí a report sepsal nestor a nezmar koloběžkového sportu a propagátora stupátka mezi dvema koly v terénu Milan Jelínek, který mimochodem v soboru slavil své narozeniny. To, že číslo roků na jeho bedrech začíná šestkou, jeho výkony povyšuje do sféry neskutečných.

"Další závod českého krosového poháru, který máme „přifařen" k bajkovému závodu, se jel v Brandýse nad Labem ( Houšťka je ve Staré Boleslavi a tvoří spolu s Brandýsem nad Labem jedno město, pozn. redakce). Dopředu bylo jasné, že nenáročná trať jen s mírně zvlněným profilem, nebude fyzicky moc náročná. Střídající se asfaltové povrchy a pevné lesní cesty, které po včerejším dešti ani nebyly moc mokré, byly relativně rychlé (kromě pár pískových míst). Jen díky tomu jsme taky vlastně byli schopni udělat průměr těsně nad 20km/h, což na jiných terénních závodech je prakticky nemožné. První třetina se jela trošku zostra, ale i tak jsem měl čas vnímat vůni polí, stromů a koukat, že konečně začaly růst houby (masáci,žampióny atd.). Většina kaluží až na výjimky šla objet, takže tentokrát v botě bylo po celou dobu nečekaně sucho. Bajkeři opět nešetří slova uznání, protože je jim jasné, že kdybych jel na kole, tak jsem směrem dopředu úplně jinde, než abych jel s nima. Dneska jedu na půl láhve a jeden gel, na 2 kelímky z občerstvovačky a docela to stačí. Energetický výdej přeci jen není moc velký. Do cíle přijedeme v osmi minutách a hurá na jídlo, vyhlášení a domů.

Výsledky :1 .Bartůněk J. 2:51   2.Bartůněk L. 2:51   3.Stojan 2:54   4.Jelínek M. 2:59 
                     1.Běhounková 3:07 2.Koppová 3:57
PS: Je toho dnes nějak málo, a tak vyrážím na silničce přes 40km na pořádné kopečky k Ještědu. Na té silničce je to stejně „flákárna" (proti terénu), takže to je dnes příjemný relax. Ještě posekat zahradu a body pro dnešek jsou splněny"

Mno, jsou lidé, kteří by si vystačili se závodem samotným a jsou Jelenové.

Již tento víkend - Plzeň

Nezapomeňte, že se o víkendu koná v Plzni MČR v koloběhu, které je otevřené. Čeká nás legendární okruh Lopatárna, kde se uskuteční kriterium a atraktivní štafety. Večer bude hodování a překvapení organizátorů. A v neděli se pojede na Košutce dlouhý závod, který slibuje nejen zajímavý souboj reprezentantů, které čeká odlet na MS v Austrálii, ale především nový povrch! Těšte se, hlaste se a usmívejte se!





Ke stažení: