8.9.2022

O víkendu na ligu do Letohradu a Dlouhý koloběh do Pekla...

Honza Vlášek Pozvánky a propozice
Již tento víkend do Letohradu na ligu a do Pekla na Dlouhý koloběh...

Rollo liga Letohrad

Zveme vás na čtvrté kolo Rollo ligy, jedinečné koloběžkové soutěže na světě, ve dnech 10. – 11. září 2022 do velmi zajímavého prostředí biatlonového areálu v Letohradě.

V sobotu je na programu časovka a v neděli dlouhý závod.

Přihlášky na závody a platba prostřednictvím on-line webového formulářePropozice najdete v detailu závodu.

Závodit budeme opět na asfaltových cestách pro kolečkové lyže. Jedná se stejně jako v jabloneckých Břízkách a Vysočina aréně o technicky a fyzicky náročnější trasy. Již dva roky jsme tratě v Letohradu při závodech ligy úspěšně vyzkoušeli.

Pozor, pro letošní rok nejsou z kapacitních důvodů vyhlášeny žádné termíny na volný trénink. Kdo přijede „jen tak“ bude z areálu vykázán.
Dodržujte prosím toto nařízení jak z důvodu bezpečnosti, tak možnosti další spolupráce s KB Letohrad. Za dodržování vám předem děkují pořadatelé.

Přijeďte tedy opět do Letohradu, města v podhůří Orlických hor, odkud zdejší biatlonisté v posledních letech úspěšně reprezentují Českou republiku na mistrovstvích světa i na olympijských hrách.

Těšíme se, na vás.

Z Ráje do Pekla a zpět

Po loňském prohlášeni některých závodníků, že se z Pekla stává výlet na dopoledne (a také faktu, že to Jirka zase ujel, ačkoliv předtím za celou sezónu najezdil 1,5 kilometru), jsme naplánovali novou, zábavnější a pekelnější trasu. Natáhli jsme ji z Českého ráje do Podkrkonoší, přes Krkonoše do Jizerek a pak zpátky do Českého ráje. Není na ní jeden, ale hned několik vrcholů a při jejím plánování jsme si vymysleli role v den závodu. Jeden z nás chtěl být občerstvovačka, další řidič doprovodného vozidla. Nikdo ale nechtěl být závodníkem. Tahle trasa je tak těžká, že bychom ji jako závod snad ani jet nechtěli. Vypadala na mapě pekelně! Ale projet jsme ji museli předem a zjistili jsme jednu důležitou věc: tahle trasa se nepojede! Bohužel povrch většiny silnic by se hodil spíš do itineráře krosového etapáku, což se sice líbilo Jirkovi, ale už míň panu Generálnímu řediteli Pavlovi. A tak jsme se poohlédli po jiném Pekle. A našli jsme ho! Bude to krásnej, dlouhej silniční závod.  
 
 
 
Po krásném dni plném přejezdů hor (některých i dvakrát) se vrátíme zpátky na Malou Skálu, kde si budeme zážitky sdělovat u vychlazeného Kocoura.
Jo a tu a tam se někdo ptá, jestli by nebyla i nějaká těžká, ale kratší trasa. Máme ji připravenou. Bude to verze PEKLOlight. Nebude se počítat do celkového pořadí SDK, ale bude mít vlastní vyhlášení. Je to pro ty, kdo by si rádi zkusili atmosféru závodu a svoje limity v našem těžkém kopcovitém kraji, ale na tu stovku se zatím necítí. Tak co vy na to? Těší se na vás Jirka a Matěj a celý náš kavárensko- koloběžkový tým.
 
 
 
 
Propozice:
 
Závod se jede 10.září 2022. Start i cíl na naší hlavní koloběžkové základně u Infoshopu Vejměnek na Malé Skále, Vranové I. Díl, č.p. 12 Malá Skála 
 
Startovné 200 Kč. V ceně je občerstvení před závodem, skvělý kafe z naší kavárny, domácí koláče od Vojty, věnečky od Šefrů, a po závodě bezvadně vychlazený točený Kocour, nebo domácí limonáda, občerstvení na trati (sušenky, banány, ionťák, voda.)

Časový harmonogram:
7:45-8:30 Prezentace v Infoshopu Vejměnek
8.30-8:45 Rozprava o trase, která stejně nejde vysvětlit a zapamatovat (ale bude dobře ošipkovaná)
9.00 a nebo tak nějak podobně Start
Cca 18:00 Vyhlášení vítězů a předání cen 

Trasa bude vedena většinou po méně frekventovaných silnicích, okruh měří cca 132,5 km.:

https://mapy.cz/s/gezuhohebo 

Místa občerstvovacích stanic: 
1. občerstvovačka: v mapě bod 13. ve Zlaté Olešnici u Hřbitova cca 32 km
2. občerstvovačka: v mapě bod 37. v Hraběticích u Honzy Bíny B-Sport 101 km
 
Čekají na Vás náročné výjezdy i prudké sjezdy. Trať bude značena šipkami po pravém kraji vozovky. Pokud se šipka někde nevyskytuje, převážně v obci, jede se po hlavní, nebo rovně. Každý závodník jede na vlastní riziko, tak, jako kdyby jel sám. Závod probíhá za plného silničního provozu a je nutné bezpodmínečně dodržovat pravidla silničního provozu.
 
Kontakty na pořadatele:
Jirka Bohac: 773458323 kolobezky-ceskyraj@email.cz