3.9.2016

Moje první stovka na koloběžce - Dáša Škabradová

Dáša Škabradová Moje první stovka na koloběžce
Máme tu několik posledních kilíček v soutěži, která již byla uzavřena. Dnes jedno od Dáši Škabradové...

Poslední prázdninovou neděli jsme vyrazili. S Týnou a jejím ohařem Tobíkem. Já na Kickbiku Race max 20, Týna jako doprovodný jezdec na kole a Tobík jako nejstatečnější maratónský běžecký pes pouze s tlapičkami 

Moje cesta začala v šest hodin ráno v Rudné u Prahy, dojela jsem do Berouna se převléci a „poštelovat“ brzdu na předním kole, aby mi koloběžka nepřibržďovala. Pak jsem pokračovala do Zdic, kde jsem vyzvedla Kristýnu a Tobíka. To už jsem měla něco přes 23km v nohách. Společně jsme vyrazili na nádraží ve Zdicích a nasedli na vlak směrem Kařez. Výlet jsme totiž chtěli spojit s návštěvou naší společné kamarádky Markéty ve Strašicích. Z Kařeza jsme dorazili do Strašic kolem půl jedenácté. Cestou jsme vyladili tempo, abychom Tobíka v tom vedru neuhnali. Ve Strašicích u Bulinů na náš čekala vydatná svačina, která byla následována řízky s bramborovým salátem k obědu. Výborně jsme se najedli a za to patří paní Bulinové veliké díky. Všichni jsme si odpočinuli, Tobík se vydýchal a mohli jsme pokračovat. Trasa vedla ze Strašic přes Těně, Zaječov, Kleštěnice, Mrtník, Hvozdec, Podluhy, Rpety, Kotopeky, Praskolesy, Bavoryni zpátky do Zdic.

Z Kleštěnic, výhled na TočníkZ Kleštěnic, výhled na Točník

Ze Strašic do Těně jsem špatně zapnula aplikaci v telefonu, takže ve výsledné trase nejsou zaznamenány čtyři kilometry.

Po trase jsme často zastavovali, aby se Tobík napil a malinko vydýchal, první zastávka byla ve vesnici Těně, kde jsme zastavili u ohrady pro koně a Tobík při pití šlehnul ocasem do elektrického ohradníku a zbytek cesty už neměl důvěru k misce s vodou, co Týna vezla v batohu na zádech a pil pouze z potoků. Naštěstí měl možnost se cestou třikrát vykoupat a zchladit. V Kleštěnicích byla fotografická pauza, abychom zachytili krásný výhled na Hořovice a hrad Točník. To už jsme byli za půlkou cesty a jelo se hned veseleji.

Tobík se chladíTobík se chladí První část cestyPrvní část cesty

Do Zdic jsme dorazili kolem čtvrt na pět, chvilku jsme si odpočinuli, dali Tobíkovi maso a dobroty za skvělý výkon (uběhl s námi 50 km).

Poslední díl cesty jsme jely už jen s Týnou ze Zdic směrem do Berouna, kousek na Hýskov a k Tetínu, jen tak „na vyjetí“. To už bylo kolem půl sedmé a dostaly jsme obrovský hlad. Zajely jsme tedy na Kebab do centra Berouna a pro pivo do kelímku do Berounské Kozlovny. S uloveným občerstvením jsme zajely k řece Berounce na lavičku a najedly se. To už se nachylovalo k osmé hodině večerní. Přes centrum Berouna jsme se vydaly zpět směrem na Zdice. Začínalo se stmívat a tak jsem jela Týnu kousek doprovodit, rozdělily jsme se v Králově Dvoře. Týna dojela domů do Zdic již za tmy, já ještě za šera zpátky do Berouna.

Druhá část cestyDruhá část cesty Zdice, Tobík 50 km a já 74kmZdice, Tobík 50 km a já 74km

Zvládli jsme to!  Tobík byl vyhlášen „pašákem“ skupiny a na další výlet je s ním počítáno.