10.8.2021

Mistrovsví České republiky v koloběžkách 2021 proběhlo v Lipníku nad Bečvou

Petr Pešta Reporty a výsledky
Parádní český koloběžkový šampionát proběhl o uplynulém víkendu v Lipníku...

Třídenní MČR v koloběžkách 2021 a zároveň druhé kolo Rollo ligy 2021 se konalo od pátku do neděle 6. – 8. srpna 2021. Republikový šampionát uspořádali pořadatelé sdružení okolo Romana Růžičky.

Pro závodníky i pořadatele náročný program se rozjel v pátek 6.8. Sprinty na příjemném atletickém oválu. Vyřazovací rozjížďky byly napínavé a moderátor závodů Vašek Liška ještě více umocňoval v souboje v každé kategorii a každé rozjížďce. Největším a krásným překvapením byly absolutní výsledky žen, počítané z nejlepších časů dosažených v závodě, které ovládly nejrychlejšími časy jak v kvalifikaci i rozjížďkách kadetky. Absolutní vítězkou a celkovou Mistryní ČR se stala Adéla Zapletalová (1.KK Lipník nad Bečvou) před druhou Kamilou Peštovou (PSP KK Plzeň) a až na třetím místě byla nejrychlejší žena seniorka Andrea Zbožková (Třista60). Zapletalová je tak nejmladší absolutní Mistryní ČR v historii a Peštová ve svých 13,5 letech nejmladší absolutní medailistkou MČR.

V absolutním pořadí mužů, měli první tři muži velmi těsné rozdíly, nejlepší čas dosáhl  Roman Maytáš (Třista60)  před druhým Tomášem Sedlářem (Kostka Racing) a třetím Václavem Barákem (Ultima Praha).

V sobotu bylo na programu kritérium a štafety přímo v centru Lipníka nad Bečvou na uzavřené Osecké ulici. Zajímavá městská trať dala závodníkům pořádně zabrat,. Absolutním vítězem sobotního mužského kritéria v napínavém závodu je   Tomáš Pelc  před  druhým mužem Václavem Barákem (oba Ultima Praha) před třetím Michalem Kulkou (Třista60).  Zatím co muži Ultimy měli zvládnutou režii závodu až do vítězného dublu, v kategorii ženách se bojovalo o vítězství í až na cílovou pásku absolutně zvítězila Kristina Fryzová (Třista60), před druhou Kateřinou Ševcovou (Ultima Praha) a třetí Andreou Zbožkovou  (Trřista60).

Závod štafet přinesl dramatické a napínavé souboje a stejně jako v kritériu to byla pro diváky napínavá podívaná. Nejsilněji obsazenou kategorii mužů ovládla štafeta Ultimy, před štafetou Třista60 a  třetí PSP KK Plzeň. 

V neděli vyvrcholil program dlouhým závodem na uzavřené silnici u osady Nové Dvory. Délka zvlněného závodního okruhu byla 7,5 km. V závodu žen opět po těsném finiši po druhé zvítězila Kristina Fryzová (Třista60), před Kateřinou Ševcovou (Ultima Praha) a třetí Andreou Zbožkovou (Třista60).

Dlouhý závod mužů na 23 km měl druhý, respektive nejsilnější zážitek MČR a to gesto fair play v cílové rovince. Tomáš Pelc a Václav Barák (oba Ultima Praha) měli opět závod od prvního kola ve své režii, ale 200 metrů na nerovnosti s mírným náskokem vedoucí závodník Tomáš Pelce upadnul.  Václav Barák, ale situace nevyužil a respektoval výsledky posledního kilometru a dojel na druhém místě. Mistrem MČR se stal Tomáš Pelc (Ultima Praha), který tak obhájil loňské vítězství. Třetí místo před na závěr mocně stahující dvojící Martin Kadlec a Michal Kulka získal Roman Maytáš (Třista60).

Výsledky všech závodů a kategorií ke stažení níže.

https://www.amchrono.cz/cz/s2125/Vysledky/c2633-Detail-akce/gsto917-MCR-ROLLO-LIGA-2021-vysledky

Oficiální fotogalerie MČR

V září nás čekají dva Rollo ligové závody:

  • 11.-12. září Letohrad
  • 25- 26.9  Konstantinovy lázně