29.6.2022

Mistrovství ČR - ZLATÁ KOLOBĚŽKA Plzně 2022

Petr Pešta Reporty a výsledky
V sobotu a neděli 25. – 26. června 2022 proběhlo Plzni dvoudenní Mistrovství České republiky...

Na start domácího koloběžkového svátku se celkově postavilo 131 závodníků všech věkových kategoriích od dětí pod 10 let až po skutečné veterány nad 60 let věku a hobby závodníky.

Celý program ZLATÉ KOLOBĚŽKY Plzně 22 se odehrál na v Česku jedinečném cyklistickém oválu RAPID Plzeň a nabídl divácky atraktivní závody s častými průjezdy závodníků před diváky. Fanoušci pozitivně hodnotili, že se stále bylo na co dívat, že závody byly extrémně napínavé, jezdci nemizeli přihlížejícím z obzoru a sami závodníci podali ve vyrovnaných závodech výborné výsledky.

Plzeň je tradiční koloběžková destinace a pořadatelský klub PSP – Klub koloběhu Plzeň znovu dokázal zajistit bezvadnou organizaci, kterou doprovázela uvolněná pohodová atmosféra, byť šlo o Mistrovské tituly. Závod od závodu závodníci bojovali o co nejlepší umístění, nebo jen dobrý pocit z odvedeného výkonu. Všechny kategorie byly početně obsazené od elitních borců až po hobby jezdce, každý měl svého soupeře.

Absolutním vítězem sobotního mužského kritéria se v dramatickém a těsném finiši stal Roman Matyáš (Třista60) před Tomášem Pelcem (Ultima Praha) a třetím Tomášem Sedlářem (KOSTKA Racing) a na nepopulárním čtvrtém místě Michal Provod  z pořádajícího PSP Klub koloběhu Plzeň.

 V ženách absolutně zvítězila Andrea Zbožková (Třista60) před druhou Adélou Zapletalovou  (1.KK Lipník nad Bečvou) a třetí Petrou Fořtovou (TJ Sokol Kunvald).

V podvečerním závod štafet v kategorii mužů zvítězila štafeta Třista60 před druhým družstvem Kostka 1, třetí dojeli domácích borci z pořádajícího PSP Klub koloběhu Plzeň. V ženách zvítězila štafeta TJ Sokol Kunvald před ženami BKG a třetím týmem Coconi. 

Nedělní tradiční dlouhý závod mužů na 22 km přinesl v celkovém pořadí opět vítězství Romanq Matyáše (Třista60) před Tomášem Sedlářem (KOSTKA Racing)a třetím Tomášem Pelcem (Ultima Praha)

V ženách v závodě na 18 km celkově zvítězila a Mistrní republiky je Andrea Zbožková (Třista60) před druhou Petrou Fořtovou (TJ Sokol Kunvald) a třetí Martinou Kadlecovou (PSP Klub koloběhu Plzeň).

Zvítězit mohou sice jen někteří a česká špička předvedla opět až neskutečné výkony.  Ale 100% vyhráli všichni závodnici, tedy všech 128 registrovaných účastníků i doprovod a diváci, zkrátka ti, co zažili pozitivními emocemi nabitý program Mistrovsví republiky - Zlaté koloběžky Plzně 2022. 

Výsledky:

Sobotní výsledky MČR 2022 kritérium : https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/1177

MČR 2022 Štafety:

 https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRBHNhzQxVxhx9NqkRNNn9IKrznxaVMAXTo17b5TJAFoVM7wXZnYkPqOJBgWNp69QzRjGHBgVuinvID/pubhtml

Nedělní výsledky MČR 2022 Dlouhý závod: https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/1181

Fotky: https://petrkolobezka.rajce.idnes.cz/Zlata_kolobezka_Plzne,_MCR_2022/