1.9.2021

Maraton koloběžkářů na Salzburgringu 2021

Petr Pešta Reporty a výsledky
Ohlédnutí za jednou z mála koloběžkových zahraničních akcí, která proběhla o uplynulém víkendu...

Závodní okruh na Salzburgringu zažil v minulé desetiletce několik koloběžkových závodů včetně Mistrovství Evropy 2017.  Po covidové pauze a výměně provozovatele okruhu, šlo letos v podstatě o obnovenou premiéru, kterou výraznou účastí podpořili čeští závodníci a skvělou zprávou je, že koloběžky, by měly být součástí akce Ring Frei i v následujících letech! 

Že je okruh rychlý i poměrně náročný jsme věděli, že ale nedělní maraton proběhne nakonec bez deště a za slušného počasí, nikdo nemohl tušit ještě v sobou před půlnocí.  Avizovaná brutální průtrž mračen proběhla nad nedělním ránem a potůčky vody a totálně mokré parkoviště a studených + 8° C v 9:30 při příjezdu na parkoviště bylo to nejmenší.

S novým provozovatelem, se jedná hlavně akci běžkařů na kolečkových lyžích, koloběžkáři startovali ze závěrečné 4. vlny s minutovým odstupem za lyžařkami na 42 km. Na startu panovala mezi některými koloběžkáři obava, jak se na okruhu se všemi sportovci na lyžích a in linech  srovnají, ale závod proběhl bez potíží., jen bylo potřeby myslet, že na  trati nejsme sami.

Závod mužů se rozhodoval ve vedoucí šestičlenné skupince mezi čtyřmi závodníky BKG a dvěma PSP Klubu koloběhu Plzeň. Zvítězil Ladislav Mandelík (1:30:01,4) před Janem Ondruškou (1:30:02,2) a stejným časem 1:30:02,5 brali 3. až 4. místo. Jindra Šmíd a Petr Pešta z KK Plzeň.

V  závodu žen  v těsném finiši  zvítězila Věra Vybíralová před rakušankou  Cindellou Kugrel a třetí místo obsadila také rakouská závodnice Sonja Falkner. Závody mladých na 12 km měly malou účast a tak u Kamily Peštové i Filipa Krečmera šlo především o kvalitní čas a vzájemný souboj.  Kategirii dívek vyhrála Kamila Peštová a chlapce Filip Krečmer. Kompletní výsledky koloběžkového závodu v příloze

Maraton koloběžkářů na Salzburgringu 2021 byl pělný  závod v alpském prostřední pod legendárním Gaisbergem a hlavně s kolegy koloběžkáři s Rakouska a Německa, které jsme přes rok a půl neviděli  a  už před závodem a hlavně v  cíli si bylo po také době co povídat...

Tak  za rok na Salzburgringu a opět s výrazným.  

3, 4 Trhni si nohou na startu





Ke stažení: