12.9.2018

Již tento víkend na jih Moravy na Blanenskou desítku a Brněnský koloběžkový půlmaraton

Bolek Žemlík Pozvánky a propozice
Závodní víkend na jihu Moravy - jede se ČKP Blanenská desítka a Brněnský koloběžkový půlmaraton

Již tento véLetošní závodní sezóna se nezadržitelně blíží ke svému konci. Za měsíc touto dobou už budeme mít všechno odjezdíno a nezbude nám než se těšit na jaro. Pokud si chceme závodní adrenalin před zimním spánkem užít na maximum, je nejvyšší čas se do toho opřít! :)

Já osobně si střihnu již tento víkend rovnou dva závody: Blanenskou Desítku a Brněnský koloběžkový půlmaraton – B21. Blansko je tradičně hojně navštěvované a letos si poprvé zkusím trojboj – koloběžku, běh i brusle. Na co se těším ale ještě více je B21. Proč? Důvodů je hned několik.

Zaprvé je to poměrně netradiční záležitost. Jede se na brněnském velodromu, částečně kryté dráze a kvalitním povrchu. Primárně se jezdí po asfaltové servisní dráze, ale využívání klopené betonové silniční je výborné na předjíždění soupeřů. Na stejné dráze se dva dny předem jede legendární Přilba Moravy na kolech.

Zadruhé to není jen čistě koloběžková akce, ale je součástí již osmého ročníku RekordOválu. K vidění budou různá historická kola či kuriózní záležitosti, na kterých se můžete svézt, jistě padne i několik rekordů. Nic nebrání tomu, abychom si střihli i nějaký rekord koloběžkový – komisaři z agentury Dobrý den si na nás již brousí zuby :)

Zatřetí je to ideální termín – neděle 16. 9., tedy den po Blansku. Posunutím Desítky o týden později vzniká unikátní tandem koloběžkových závodů na Jižní Moravě. Na jednodenních závodech mi vždy přijde líto, že se vše odjezdí a závodníci zmizí. Teď si ovšem můžeme udělat společný koloběžkový víkend i s Kolobkopivem :)

Začtvrté – stále jde o relativně mladou akci, která si zaslouží podporu. A není lepší podpory pro závody, než vysoká účast s tou správnou koloběžkářskou atmosférou.

Takže je to jasné, já jedu a těším se na všechny soupeře na dráze a koloběžkové kamarády. Vybral jsem si 21 kilometrů, sprinťáci si dají 10 km. Letošní novinkou jsou smíšené štafety – tu si dáme s Frantou a Míšou na 12palcové kolobce :)

Zmínil jsem dětské závody? Užije si celá rodina a to nejen závodně – doprovodný program je atraktivní, tombola bohatá, pivo a limča orosené.

Co dodat? BKG jako pořadatelský tým se na vás všechny těší – přece nám nenecháte všechny medaile? :) Od loňska objíždíme čím dál více závodů a bojujeme na vašich tratích, tak vás na oplátku rádi přivítáme na naší půdě :)

Všechny potřebné informace najdete na B21.cz (odkaz: https://b21.cz/)