15.5.2020

Hovory ze stupátka

Honza Vlášek Rozhovory
Pokud se chcete o koloběžkách dozvědět co nejvíce, koukněte na 6 epizod Hovorů ze stupátka...

Než se rozběhne koloběžková sezona naplno, budete si možná chtít po večerech pustit něco pěkného k poslechu a nabrání motivace do dalších kilometrů na stupátku. K tomu skvěle poslouží pořad chlapců z Kickbiku – Hovory ze stupátka.

Pan Václav Liška si do improvizovaného studia v Koloběžkovém muzeu Hlavního města Prahy poslal v uplynulých šesti týdnech již šest hostů, kteří toho na koloběžce zažili opravdu hodně.

Michal Kulka

Do studia nejprve zavítal Michal Kulka, koloběžkový velmistr všeho, účastník Tour de France a Giro d´Italia na koloběžce, jakož i spousty dalších podniků. Pohovořil mimo jiné o obrovské zodpovědnosti a tlaku, který je vyvíjen na koloběžkáře nosícího duhový dres.

Záznam živého vysílání

Martin Mačáno Brož

V druhém díle usedl do křesla pro hosta Martin „Marčáno“ Brož, který se zhostil velmi zajímavého povídání o šílenostech typu 6x Mont Ventoux na koloběžce a 1000 Miles Adventure. Představil také mnoho bikepackingových tipů a triků včetně nejlehčích a nejmenších vychytávek světa.

Záznam živého vysílání

Ladislav Bartůněk

Marčána vystřídal další týden pan Ladislav Bartůněk, který se rozhovořil o zázemí koloběžkových expedic, supportech a technických vychytávkách spojených s tuningem koloběžek.

Záznam živého vysílání

Jaromír Odvárka

Ve čtvrtém dějství zavítal do studia opravdu vzácný host, Ivan Lendl koloběžkového sportu, pan Jaromír Odvárka. Hovořil nejen o komplexu absence titulu mistra světa ve své sbírce, ale zejména o srovnání koloběžek a vrcholového sportu ve světě. Samozřejmostí bylo pár historek ze zlatých časů koloběžkového sportu v obdobích 2008 – 2014.

Záznam živého vysílání

Milan Jelínek

Do pátého dílu Hovorů zavítal Milan Jelínek, kterého netřeba představovat. Kromě průkopnických snah na poli krosového koloběhu a jízdách ve vysokých alpských průsmycích hovořil též o extrémních triatlonech, jízdě v lavině a kráse ledoběhu.

Záznam živého vysílání

Tomáš Pelc

Poslední díl proběhl zatím včera, kdy do studia zavítal aktuální mistr koloběžkové Rollo ligy, pan Tomáš Pelc. Řeč byla nejen o tréninku a závodění, ale také o putování Norskem, potížích se stolicí a mrznutí v Annecy.

Záznam živého vysílání

Přestože karanténa pomalu končí, Hovory jedou zatím dál. Již další čtvrtek se můžete těšit na vynikajícího vypravěče Dalibora Beneše, který mimo jiné absolvoval v zimě sibiřskou Cestu kostí na koloběžce.