17.2.2021

Etapák - Cíl neznámý hlásí startovní listinu narvanou k prasknutí

Honza Vlášek Etapák - Cíl neznámý
A startovní listina je opravdu vypečená...

Návrat legendárního závodu Etapák v krosové podobě se vyprodal za čtyři minutky. Možnost dostat se na startovní listinu sice ještě teoreticky existuje, nicméně jisté je, že kdo zaváhal, jistě doba roní slzy.

Na startu se 6.5.2021 v Louňovicích sejde startovní pole přesně v tom duchu starých Etapáků, který jsme zmiňovali v úvodnách pojednáních závodu. A to jsme opravdu rádi.:

"Závod, kde se nejlepší světoví koloběžkáři ze všech koutů světa, v čele s Finem Alpo Kuusistem, který ji dokázal třikrát vyhrát, utkali v bitvách, které vešly do historie.​

Nebyla to však akce pouze pro vyvolené. Spolu se všemi těmi koloběžkovými mistry světa se Etapákem proháněli také obyčejní smrtelní koloběžkáři všech výkoností, aby pak se všemi velmistry našeho sportu proseděli večery pod hvězdami u táborových ohňů."

Svá tři vítězství bude obhajovat Fin Alpo Kuusisto a stupně vítězů Tomáš Pelc a Michal Kulka. Jim se postaví krosoví specialisté, vyhlášení mílaři v čele s Marčánem a spousta dalších koloběžkářů legendárních tváří i nováčků v peletonu.

Začínáme se těšit… 

 A toto je tedy ona slavná startovní listina.