10.1.2022

Etapák - Cíl neznámý 2022

Honza Vlášek Etapák - Cíl neznámý
Závod těch, kteří "...po cestách dál hledaj normální svět...", se vrací na přelomu dubna a května 2022...

Jak jsme na podzim slíbili, Etapák – Cíl neznámý 2022 je tu. Necelé tři měsíce po dokončení prvního ročníku koloběžkového etapového adventure závodu je nachystán ročník druhý.

Držíme se původní myšlenky, kterou loni zhatil Covid, a tedy jarního termínu krosového putování těch, kteří

… po cestách dál hledaj normální svět…

Takové je motto ročníku 2022.

Jaký bude Etapák – Cíl neznámý 2022?

Bude podobný, jako ročník loňský, ale přesto úplně jiný. Stěhujeme se na jih Čech, kde 28.4.2022 v Chlumu u Třeboně Etapák prologem začne.

Následovat budou tři etapy plahočení se cestou necestou, polem nepolem, brodem nebrodem.

Ročník 2021 přinesl tři etapy hodně kopcovitých tratí.

Ročník 2022 nabízí profil podobný, ale přesto jiný. Finální trasování proběhne sice až koncem března 2022, nicméně již nyní lze s určitostí říci, že první etapa nás protáhne nejprve rovinatým profilem s písečným podložím, aby v druhé polovině etapy téměř nepřetržitě stoupala. I tak se zřejmě nedostaneme and 1000 metrů převýšení, tedy pohodička.

Protože etapa první bude lehčí, druhá by měla být raději brutální. Pokusíme se atakovat 2000 metrů převýšení na osmdesáti kilometrech čítajících co nejvíce brodů a brůdků. Aby bylo nač vzpomínat.

Etapa třetí pak bude spíše za odměnu – nejméně brutální a velmi sjezdová.

Ostatní zůstává stejné. Krásné ubytování doplněné bezvadným jídlem a pitím co hrdlo snese. Pečení krocani a pivo nám do úst budou téměř sami létat. A ohně táborové do tmy za zvuku kytar opět zavoní. A stejně jako loni se budeme mít parádně.

Kde je Cíl neznámý 2022? To se účastnící dozví zhruba týden před vypuknutím závodu. Každopádně lze prozradit, že je opět na krásném místě na konci světa. Jinak to ani nejde.

Registrace

Registrace na ročník 2022 budou spuštěny 31.1.2022 ve 20:00. K dispozici je 50 míst.

Vše podstatné naleznete klasicky na www.etapak.cz .

 

„Pojď se mnou tam, kde nebe je vysoké a modré a kde oblaka bílá rychleji než kde jinde plují. Slyšíš tu píseň v korunách borovic? Slyšíš tu píseň dálek závratných? Tiše a velebně šumí hlavy stromů. Záře slunce červenavá stéká po jejich rozpukaných kmenech a vůně pryskyřice tě omámí. A večer oheň táborový tam do tmy pak zasvítí a vyvolá v tobě pocity, které otřesou tvou duší.“

- Jaroslav Foglar