23.5.2016

Co se stalo o nabitém víkendu? A pozor, Rollo liga startuje již za 5 dnů!

Honza Vlášek Pozvánky a propoziceReporty a výsledky
O uplynulém víkendu proběhl Český krosový koloběžkový pohár i 1. kolo Eurocupu a již o následujícím startuje Rollo liga. Závodní koloběžková sezona jede na plné obrátky...

2. kolo ČKKP - AUTOR50 Bezděz

V neděli 22.5 se jel v pořadí druhý závod českého krosového poháru, který svým profilem patří mezi lehké. Na startu se vedle asi osmi set bajkerů objevili koloběžkáři. Praxe nám zatím ukazuje, že odstartování  koloběžkářů je vhodnější 10-15 minut po hromadném startu. Takže jsme se mezi sebou domluvili a odstartovali jsme, až když byli všichni dávno pryč. Alespoň jsem měl ještě v klidu čas promluvit do České televize.

Asi po dvou kilometrech jsem začínal dojíždět první bajkery, ovšem už na pátém kilometru ve sjezdu byla sanitka, ošklivý pád bajkera a chumel lidí, takže jsme chvíli museli čekat. Avizovaný nejteplejší den dával tušit, že s jednou občervstvovačkou to pro řadu závodníků nebude jednoduché.

Rovněž řada delších úseků prašno-písčitých cest nebyla na plíce to nejlepší. Rozhodně tyto úseky byly nepříjemné v tom, že se kola bořila a vůbec kilometry nenaskakovaly (na rozdíl od četných asfaltek různé kvality povrchu. Za půlkou obíhám další sanitku a přitom si uvědomuji, jak je to asi v pytli, když se člověk vymete na úzké lesní cestě, kam nelze autem zajet. Další zranění vidím asi 6km před cílem. Rovněž počet defektů na takto lehké trati byl docela překvapující.

Koloběžkáři na ČKKP / foto Milan JelínekKoloběžkáři na ČKKP / foto Milan Jelínek

V závěru ještě pár kratších kopečků a konečně cíl a s ním i hezký pocit, že téměř třetinu (250) bajkerů mám za zády. U koloběžkářů výrazně převažuje názor, že jezdit bajkerské závody s nenáročným profilem nemá smysl a že do budoucna budeme chtít jezdit náročnější profily, které ovšem nutně nemusí být dlouhé.

Výsledky muži:

1.Kráčmár(Kostka) 2:22  

2.Jelínek(SILVINI) 2:33 

 3.Bárta(Jafiduto)        

 Výsledky ženy:

1.Běhounková(Cross)2:44

2.Šefcová(Kostka)2:48 

3.Zvárová 3:06 

Milan Jelínek

Eurocup 2016, 1. kolo, Holandsko

První kolo Eurocupu 2016 přivítalo do nizozemského Losseru a Oldenzaalu přes osmdesát závodníku ze sedmi evropských zemí. Úvodem video ze závodu:

Naši chlapci a děvčata byli opět vidět. V sobotních sprintech se do finále dokonce probojovala pouze česká čtyřka Kulka, Pelc, Kadlec, Hrůza.  Nejrychleji v cíli čtyřstovky byl nakonec Michal Kulka. V ženském poli naopak do finále nepustily nikoho jiného Holanďanky. Z vítězství se radovala Rosanne Reijne.

Rosanne Reijne vítězí ve sprintu na EC Holandsko / foto Bendt SteenbergenRosanne Reijne vítězí ve sprintu na EC Holandsko / foto Bendt Steenbergen

Následující štafety dopadly bez jakéhokoliv překvapení. V mužích brala zlato Ultima, v ženách holandský High Level.

Ultima je na světové půdě ve štafetě k neporažení již několik let / foto Bendt SteenbergenUltima je na světové půdě ve štafetě k neporažení již několik let / foto Bendt Steenbergen

Nedělní superrychlý maraton byl rozhodnut již ve třetím z osmnácti okruhů, kde uprchla dvojice Pelc, Kulka a v tomto pořadí také dojela do cíle. Ve stíhací skupině měli převahu naši borci, které ale nakonec ošmelil třetí Nicklas Rother z Německa.

Sečteno podtrženo parádní závody za krásného počasí.

Duo Pelc Kulka na čele maratonského závodu EC Holandsko / foto Bendt SteenbergenDuo Pelc Kulka na čele maratonského závodu EC Holandsko / foto Bendt Steenbergen

Rollo liga startuje již tuto sobotu

Již tuto sobotu se chystá start prvního závodu Rollo ligy, nejstarší koloběžkové soputěže planety. V Brandýse nad Labem a okolí je vše nachystáno na sobotní dlouhou časovku a nedělní kritérium.

Pokud váháte, koukněte na propozice pod článkem a přihlaště se nejlépe do úterý 23.5.2016. Pro pomalejší jedince bude přihlášení možné rovněž na místě.

Honza Vlášek





Ke stažení: