2.1.2017

Co přinese koloběžkový rok 2017?

Honza Vlášek Různé
Koloběžkový rok 2017 bude opět o něco nabitější než rok loňský. Koloběžkářů přibývá, a to je dobře. Na co se tedy můžete asi tak zhruba těšit?

Vítejte v koloběžkovém roce 2017. Bude zase nabitější než rok minulý. Na co se můžeme těšit?

Zprávy z Českého svazu koloběhu hlásí, že sezona zaštiťovaná ze strany ČSK bude opět nabitá. Opět by se mělo jet pět kol Rollo ligy rovnoměrně rozložených do jednotlivých měsíců. K tomu Český koloběžkový pohár a Český krosový koloběžkový pohár v obdobném rozsahu jako v loňském roce. A mezi vše budou ještě zaklíněna tři kola Evropského poháru s finále na pravděpodobně třídenním Mistrovství Evropy, které by se mělo uskutečnit v srpnu v Rakousku.

Když ke všemu přičteme další ročník seriálu Bez pedálů a další lokální závody, vypadá to, že zazávodit si budete moci opět každý víkend.

V roce 2017 se zřejmě nepojede ETAPÁK. Pořadatelé si dávají menší pauzičku a uvidíme, zda se vrátí v roce 2018, nebo zda tato oblíbená akce zanikne.

Každopádně se ale v květnu 2017 můžeme těšit na zatím největší koloběžkovou akci v dějinách, pokud jde o rozsah jejího zajištění, předpokládaný mediální dopad a také náročnost. Samozřejmě jde o projekt KICK ITALY 2017 – Giro d´Italia na koloběžce, který vypukne 4.5.2017 na Sardinii. Přípravy jsou v plném proudu a můžete je sledovat takřka live na www.kickitaly2017.com a hlavně na souvisejících sociálních sítích. Do Itálie se chystá na řadu etap také mnoho českých koloběžkářů a zúčastnit se jí může za určitých podmínek v podstatě každý.

Další velká akce probíhá již od podzimu a končit by měla na začátku léta 2017. Kluci a holky z Kam až dojedeme? míří až na jih Jižní Ameriky a v současné době jsou v Nikaragui. Je to cestování, jak má být. Navíc parádně dokumentované fotkami Marka Jelínka. Vše podstatné je k dispozici každý týden také u nás na portále.

Další akce se chystají potají nebo v polotajnosti. Kluci kolem Toma Possuma se vydají zřejmě k Baltu. Holky ze Ze mě je koloběžkatá určitě také někam vyrazí. Koloběžkářů přibývá, a tak se nemusíme bát, že někdo nevymyslí něco nového.

Změn se v nejbližší době dočkáte také na Koloběžkovém portále. Chystáme kompletní facelift a snazší vyhledávání. Přeci jen jsme za deset měsíců stihli vyprodukovat téměř 200 článků, a to věru není málo. Chystají se nové seriály, videoseriály, soutěže a ještě mnohem více, než třeba sami čekáme. V nastoleném tempu pojedeme dále i v roce 2017. Těšme se tedy, co vše nám přinese…