22.11.2021

Bitva světového formátu na Jelenově pilíři na Kapličku

Jan Fido Horák THE WALL
THE WALL 2019/2020 byla zakončena o uplynulém víkendu světovou bitvou na Jelenově pilíři...

Poslední koloběžková bitva sezony se odehrála na Jelenově pilíři na Kapličku o tomto víkendu. Přestože startovní pole hrubě prokosil virus, sešla se na téměř zimním pokusu o průstup stěnou THE WALL téměř kompletní světová špička ze dvou zemí.

Nervozita před startem byla u všech závodníků značnáNervozita před startem byla u všech závodníků značná

Zběsilé tempo po startu v Horním Maršově roztrhalo peloton již v oblasti Temného dolu. Někteří z borců tak dorazili do Pece pod Sněžkou v červených číslech a někteří vůbec. Mezi ně se počítal zejména Miloš Dvořák, kterého zradil vůz sportovního ředitele již v Trutnově a start zmeškal zhruba o dvě hodiny. Na Kapličku se tak vyšplhal až téměř se setměním.

Překvapením pro všechny bylo oznámení přestupu Karla Cvalína z PSP KK Plzeň do POHL přímo na startovní čářePřekvapením pro všechny bylo oznámení přestupu Karla Cvalína z PSP KK Plzeň do POHL přímo na startovní čáře

Má přítomnost v čelní skupině byla taktéž dočasná, při odbočce směr pilíř v Peci jsem přešel do velmi volné chůze, tudíž jsem nebyl schopen kontrovat zběsilým nástupům Jelena a Honzy Boudy, kteří se na mě dotáhli až v samém závěru boje, zhruba 5 výškových metrů nad Pecí.

Pod Výrovkou se k silnému středu pole tvořenému mojí osobou přidal ještě Norbert Palša, se kterým jsme zeď dobojovali až do konce.

Extrémně silný střed pole dorazil na KapličkuExtrémně silný střed pole dorazil na Kapličku

Celkově druhý muž THE WALL Karel CvalínCelkově druhý muž THE WALL Karel Cvalín

Na čele mezitím nástup střídal nástup a situace zůstávala nepřehledná také pro diváky na trati a ty u televizních obrazovek, neboť díky husté mlze nemohl vzlétnou vrtulník Eurosportu. Podobně jako kdysi Chris Horner na Angliru se z mlhy jako první na hřebeni vynořil Kája Cvalín následován kamarádem Radky, Jelenem a Honzou Boudou.

Celkově třetí žena THE WALL Martina GrébíkováCelkově třetí žena THE WALL Martina Grébíková

Střed pole v závěru odolal tlaku grupeta tvořeného velmi silnou Martinou Grebíkovou doprovázenou jediným zahraničním účastníkem, superdomestikem Pavlem z Ukrajiny. Ta sice neodolala závěrečnému útoku Radky, ale byla schopna setřást na posledních metrech Honzu Hromádka, což značí, že vynechání koloběžkové sezony se v podání Martiny více než vyplatilo a šetření sil na vrchol sezony nepřišlo vniveč.

Miloš, Karel a JelenMiloš, Karel a Jelen

Finální banket THE WALL 2019/2020 – Jelenova pilíře na Kapličku pak proběhl v reprezentativních prostorách penzionu Lípa v Horním Maršově, přičemž valná většina věcných cen nakonec putovala do organismů vítězů, zejména pak celkově druhého muže zdi Káji Cvalína.

Výsledky ke stažení pod článkem.

Volná zábava na slavnostním banketu se točila zejména okolo stromů, vos, včel a sdílení zkušeností s využívám zakázaných látek během sportovního tréninkuVolná zábava na slavnostním banketu se točila zejména okolo stromů, vos, včel a sdílení zkušeností s využívám zakázaných látek během sportovního tréninku





Ke stažení: