25.3.2016

Bavorskem na koloběžce, III. část, Výlet tří cyklostezek

Zdeněk Černý Tipy na výlety
Další díl seriálu o bavorských výletech. Dnes Weiden a okolí...

Dnes začínáme v bavorském městečku Weiden. Parkujeme na parkovišti za za fotbalovým hřištěm. Vydáme se proti proudu řeky Waldnaab k prvnímu mostu přes řeku, kde se dáme vpravo a kopírujeme silnici vedoucí do města Neustadt. Tady se napojíme na cyklostezku Bocklweg vedenou po tělese bývalé železnice. Kolem města Floss pokračujeme do Vohenstraus, kde tuto báječnou cyklostezku opustíme a městem stoupáme k místnímu zámku.

Mapa výletu, odkaz naleznete pod článkemMapa výletu, odkaz naleznete pod článkem

 Doporučuji navštívit zdejší pekařství na doplnění již poloprázdných žaludků. Po svačině klesáme do městečka Burgtreswits, kde se napojíme na cyklostezku Pfreimd a po proudu stejnojmenné řeky projíždíme městem Böhmischbruck směrem na Tänesberg. Cestou se kocháme parádními výhledy. Všude je krásná příroda, rozlehlé vodní plochy a podél cesty spousta klasických bavorských stavení či statků. Prostě paráda.

Parádní asfalt německých cyklostezekParádní asfalt německých cyklostezek

Ccesta dále pokračuje pěkně z kopce a krásně ubíhá kolem Trausnits do města Pfreimd, kde se stejnojmenná říčka vlévá do řeky Naab, a my tak naposled změníme cyklostezku na Naab Radweg. Uháníme rovinou proti proudu řeky přes Luhe a Pirk až na parkoviště do Weidenu.

Cestou je mnoho možností na občerstvení. Většinou využívám občerstvovacích bufetů (Imbis) v blízkosti samoobslužných prodejen. Když se dostaneme k zaparkovanému autu tachometr  na koloběžce nám ukazuje  přesně 100 Km.

Bavorsko v celé své kráseBavorsko v celé své kráse

Ještě dodávám, že tento výlet jsem jel na sv. Václava 2015 se svým přítelem MUDr. Martinem Reiserem, který je na většině fotek. Povrch 95 % super asfalt, 5 % zpevněný povrch. Trasa je tedy vhodná pro silniční koloběžky.

Parkování

 49°40'46"N 12°10'14"E

  • Interaktivní mapa 

http://www.cykloserver.cz/f/d73a197184/

  • Užitečné odkazy

http://naturparkland.de/2/dovolena-na-kole/cyklostezek-a-vyletu-na-kolech/cyklostezka-bockl-radweg/

http://www.nasceskyles.cz/cile/index.php?page=cil&id=102

https://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=de&u=http://naturparkland.de/radurlaub/radwege-und-radtouren/pfreimdtal-radweg/&prev=search

http://www.weiden.de/cz/umwelt/lehrpfad/13_1.php

  • Fotoalbum Zdeněk  Černý

https://goo.gl/photos/8GNHNwhCc3DhRW8f8

  • Dojezdy na parkoviště

Weiden – Praha  196 Km / 1:57 hod  

Weiden - Plzeň  106 Km / 1:10 hod





Ke stažení: