26.2.2016

Bavorskem na koloběžce, II. část, Waldnaabtal

Zdeněk Černý Tipy na výlety
Čtyřicetikilometrový okruh krásným bavorským údolím Waldnaabtal a trochou gastroturistiky...

I. část seriálu naleznete zde

Falkenberg – Waldnaabtal na koloběžce  

Jedná se o koloběžkovým okruh z mé dílny, který využívá několik cyklostezek a spojuje nejkrásnější místa v daném regionu.  Auto necháme na krásném lesním parkovišti údolí Waldnaabtal (GPS 49°50'25"N 12°10'47"E) a vydáme se po asfaltové cestě k místu zvaném Tannenhole, kde přejedeme hlavní silnici a dostaneme se na zpevněný povrch lesní cesty vedoucí k vesničce Schönhal. Dále pokračujeme do městečka Wiesau, kde se napojíme na novou a skvostnou cyklostezku kopírující těleso bývalé železnice a pokračujeme do města Tirschenreut. Je zde báječná osvěžovna pro koloběžkáře.

Krásnou cyklostezku opustíme a dále kopírujeme silnici směr Pirk a Falkenberg. Falkenberg je městys s překrásným hradem na velikém balvanu u říčky Waldnaab. Od hradu kolem říčky po modré turistické cestě se dostáváme do čarovného údolí Waldnaabtal, kde koloběžku místy povedeme, neboť stezka je spíše určena turistům. To však nevadí. Údolí, les  a říčka stojí rozhodně za to.

Po chvilce se dostaneme k zahradní restauraci, kterou v každém případě navštivte. Doporučuji knedlíčkovou polévku a řízek s německým bramborovým salátem - skvostné to menu. Po tomto bavorskémobídku doporučuji na vytrávení kopírovat cestu po proudu řeky cca 2 km a pak se vrátit zpět k restauraci. Krása tohoto údolí se vám odmění za kratičkou zajížďku.  Pak nás už čeká asi 1,5 Km  kopcem vzhůru na parkoviště, kde jsme zanechali naše vozidlo.

Tachometr by měl ukazovat něco málo přes 40 Km. Trasa vhodná pro koloběžky typu Kickbike G4, Kostka tour, Mibo GT a podobné, nic méně cestu jsem projel i na silničním Kickbiku.

  • Parkování

49°50'25"N 12°10'47"E

  • Interaktivní mapa

http://www.cykloserver.cz/f/b2a7197155/

  • Wikipedia Waldnaabtal

https://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=de&u=https://de.wikipedia.org/wiki/Waldnaab&prev=search

  • Dojezdy na parkoviště Waldnaabtal (je to okruh, samozřejmě můžete tento výlet začít kdekoliv):

Praha 194km, Plzeň 106km

 





Ke stažení: